USHAR's FotoPage

By: Ushar Foto

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 24-Oct-2008 15:31 Email | Share | | Bookmark
Cerita Raya....Day 2

Sori la lambat update........raya pun dah nak habis dah...

Day 2 program started......First destination was Taman Tun Sardon, Gelugor. Pi melawat Mak Kecik....





Lepas tu pi ronda-ronda separuh pulau rumah adik beradik - pi Ayaq Itam, pastu Sg Pinang....
Pastu balik Bukit Jambui balik.....BBQ time.....






































Cukup la kot utk day 2 ni....nnt kita sambung baki raya ni nooo....


Friday, 3-Oct-2008 05:38 Email | Share | | Bookmark
Cerita Raya......

Day 1...








Ahli keluarga yg tak dak dalam group photo.....
1- Jakarta punya team - Abg (Bapak Naser) + Kak Yani + Ashraf + Asila + Adila + Ashmal sbb depa raya di Loq Staq....rumah mak Kak Yani
2- Azfar (dari Team Seremban) sebab dia tak leh balik......beraya di Marseille, France (Univesite de la Medittarenne..betui ka dak ejaan tu pun tak tau....hihihi)......

Ni gambaq Azfar and his friends kat Marseille tu......gambar ni download dari Salam Perantauan kat Utusan Malaysia baru2 ni...........Azfar a.k.a Apai - second from left.....


Kalau rajin...nnt nak upload Day 2 punya raya pulak.....BBQ time!


Thursday, 25-Sep-2008 06:26 Email | Share | | Bookmark
Sambung Balik....Cuti-Cuti Malaysia - Day 2 19/08/08

Sambung balik cerita Cuti-Cuti Malaysia....masuk Day 2, pagi tu badan pun rasa dah OK sikit dari demam.....Bangun pagi, dah ada sarapan kat dining hall kat bawah bilik kitaorang. Aku pun try la makan sikit2 (selera makan masih tak berapa nak ada)......Pagi ni cerah, aku pun rasa nak menembak sikit2.....Tapi tak boleh lama sebab nak check-out awal sebab tak nak sampai Cherating lewat sangat. Lagipun ada 2 persinggahan sebelum sampai Cherating tu....Satu kat Temerloh & satu kat Kuantan.....

So, hari ni perjalanan aku bermula dari Fraser Hill-Teranum-Bentong-Temerloh-Kuantan-Cherating......Jauh gilerrrr.......tapi kami semua enjoy sebab time is ours.......

OK Jom layan gambar pulak...(main bedal ja ni.....)

Pandangan waktu pagi dari anjung bilik...


Ni pulak dari dining hall......


Lepas Check-Out


Pastuh....singgah kat klinik sat, ambik ubat sikit buat bekal....



Ubat dah dapat, kami pun bergerak menghala ke Raub.....Ikut jalan yg tak pernah aku drive sebelum ni....Belasah ja.....


Tugas merakam suasana diambil alih oleh co-pilot.....hentam saja la...


Selepas menuruni bukit yg berliku-liku bak ular kena bedal 400 kali tu.....maka kami pun sampai di Tranum. Kemudian kami membelok menghala ke Bentong utk sampai ke hiway.....jauh jugak tu...Lepas masuk simpang ke Bentong dari Tranum, jumpa pulak buah favorite aku & wife aku....DURIAN daaa....."Ish, baru baik demam ja nih...." aku cuba tahan desire nak makan buah tu....."Ala, ubat ada...Lagi pun nak rasa la jugak durian Bentong.." kata co-pilot aku.....OK la...Jom makan durian...




Memang best durian Bentong....boleh la tahan...tapi x leh lawan lagi durian Balik Pulau, Penang.....
Durian2 ni semua depa hantar pi Singapore & Hong Kong....Domestik tak juai!.....Depa angkut buah dari dusun pakai Honda Accord hat baru punya tu...selambe dog ja.....OK lepas tu kami pun masuk la Bentong dan kemudian naik hiway Pantai Timur.....


Temerloh....persinggahan pertama pada hari kedua perjalanan ni. Buat apa singgah Temerloh? Haaa...saja nak jumpa sahabat FP aku Mr.Jay4to......Memang aku berhajat nak jumpa Otai Temerloh ni.....Sesampainya kami kat Temerloh, aku hello lah Jay...(aku mana reti jalan kat Temerloh ni). So, Jay pun suruh aku tunggu kat stesen minyak BP & dia mai jemput aku semua bawa pi kedai di.....TJEJAWI....Ni lah dia kedai Jay.....Designer tu....


Dan...ni la orgnya...(awat hg pejam mata Jay? Sebab aku hensem sangat ka....hahahahaha)

Jay....kalau ada rezeki kita jumpa lagi. Tapi kali ni hg kena prepare masak lemak ikan patin yg hg kata popular kat Temerloh tu.....OK Bro?

Perjumpaan aku dgn Jay tak lama.....1 jam lebih kurang. Aku terpaksa mintak diri walaupun cuba ditahan oleh sahabat aku ni....Aku nak kena pederas pi Kuantan pulak sebab ada lagi agenda kat sana sebelum stop Day 2 journey kat Cherating....

Aku pun drive keluar dari Temerloh menuju ke Kuantan...


Sebaik saja masuk Hiway...aku singgah sat kat RNR Temerloh. Aku tak lunch lagi daaa.....


Lepas tu...sambung lagiiii....ingat nak singgah kat Jengka tapi org yg dicari tak jawab telefon...So, kansel!.....


Setelah 2 jam driving dari Temerloh...kami pun keluar dr hiway masuk ke Kuantan....Aduii...lenguh wooo....Nasib baik ada co-pilot.....


Kuantan...nak pi tang mana?.....Errr...Kompleks Teruntum.....


Nak cari apa kat situ?.......Eheh!....Nak cari sahabat FP jugak la.....Yol & Shas - Geng The Photographer (actually nak jumpa Gezzeq jugak, tp tak sempat....).......Jom kita tengok sapa hero-hero ni......Yg ni Yol (Shas aku tak dan nak snap sebab masa ni dia tak dak pi shopping kerusi utk studio depa)

Ni studio The Photographer...yg kana sekali tu Omar Farid (kalau salah sori Bro..)


Dan aku pun tanpa segan silu "menerai" white room The Photographer dgn mengerah anak-anak aku & sepupu depa melompat-lompat ala-ala kena histeria kat white room tu..Tengok la tu (sori, gambar tak crop pun...malas!)










Setelah selesai adegan lompat-lompat katak tersebut, Yol & Shas ajak aku & family pi makan-makan petang kat Tanjung Api (betui ka?.....lupa lak aku nama tempat tu). Sambil borak2...sambil makan2 (Thanks to Yol, Shas & geng The Photographer...hg pa mmg ROCK!). Selesai makan2 (dah dekat maghrib dah time tu) aku pun minta diri nak tala ke Cherating pulak...jauh lagi tu....Aku pelawa Yol & Shas pi borak-borak kat hotel aku lepak tu.....Malam tu depa dua org mai dekat pukui 11 then depa kidnap aku (anak2 & wife dok kat hotel...lena...letih) pi makan2. Sambung sembang sampai dekat pukul 2 baru depa lepas aku balik....Tapi mmg best la bos The Photographer 2 org ni......Nnt kita jumpa lain kat Penang...lepas raya ni. So, itulah summerize cerita Day 2 Cuti-Cuti Malaysia aku & family......kita sambung Day 3 pulak nnt.....Bila? Tengok la kalau aku rajin...hahahaha

credit: to my wife kerana rajin picit shutter button tu masa aku dok drive. Boleh tahan jugak ......


Monday, 15-Sep-2008 19:04 Email | Share | | Bookmark
Up sikit lagi.....











Cukup la kot nooo.......


Sunday, 14-Sep-2008 17:00 Email | Share | | Bookmark
2008-09-13

On this date, I'm getting older for another year (means the death of mine is closer than before year....tak ready lagi nih). The whole day was filled with unplanned activities started as early as after Soq (sahur). My wfie and sons presented me the birthday presents....(Thanks Dear). I luv u all.

AFTER SOLAT SUBUH
I received an SMS for my photography buddy - Uncle SILMI invited me to join him shooting the sunrise at Pengkalan Baru Jetty. After set the time, I immediately grab my gear and sped-off my old 4WD heading there. "Fuhh....Langit cantik!", I said to myself while driving. I arrived at the Jetty first because it was not too far from my house - just 7 minutes driving at 90 km/h......Wasting no time, I started to shoot first while waiting for Silmi to arrive. Enjoy the pics......hot from camera...virgin....









AFTER "MENEMBAK"
I spend the whole morning and afternoon to complete my customer wedding album...sigh!......Mcm nak terkeluar biji mata dok edit.....

MENJELANG BUKA PUASA
Since it was my birth day, all of us went to Old Town to have Iftar & Dinner .........When reached home, ada pulak birthday cake (thanks again to my wife & sons)......makan lagiiii.......
Enjoy the video.......


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net