USHAR's FotoPage

By: Ushar Foto

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 19-Aug-2008 15:07 Email | Share | | Bookmark
Cerita Kawennnn......

First of all, I would like to thank Abg Sham CromeArt for trusting on me to shoot this couple - Aida & Rosli. And I would like to share a few shots with all of you. The pics shown below are virgin (belum edit lagi). Since I'm still learning to be a what so called Wedding Photographer, any critics & comment are welcome.......











OK........gasak!


Tuesday, 12-Aug-2008 17:39 Email | Share | | Bookmark
Kawaq!

12-08-08.....Antara jam 9.00 am - 3.00 pm. Rumah aku kena pecah dgn kawaq. Masa wife aku balik daripada ambik anak-anak dari sekolah, dia rasa something amiss when she enter the house. Tengok langsir terselak "lain macam" saja. Rumah berkecamuk sikit kat hall. Wife aku ingat aku balik awai dan buat semak then keluar balik. So dia buat tak kisah la. Then masa dia naik kat atas nak mandi, tgk2 kain baju dah bersepah atas lantai. Wife aku rasa tak sedap hati dah. Then dia check bekas barang kemas yg ada kat hanging rack,...LESAP! POCHIK! LIAU!.....Dalam bekas tu tak banyak la barang kemas....Ada la dalam nilai RM4K kot, yg lain2 tu ada kat tempat "rahsia" (yg ni selamat). Then wife aku call aku kat ofis habaq kata rumah kena pecah masuk. Aku pun tanya la, apa yg hilang. Wife aku jawab..."Barang mas". Duit confirm tak hilang sebab duit tak simpan dlm rumah. Duit syiling ada la.....

Then aku tanya lagi..."Camera hilang dak?" (panik jugak aku...hehehe). "Camera ada! selamat dalam dry-box" ...Fuhhhhh.....lega. Kalau hilang, confirm aku pencen terus dari main camera. Tak mampu dah nak beli lain. Lepas tu aku terus balik awai, pi settle police report & tunggu CSI SP mai ambik gambaq. Hmmmmm...........Nak buat mcm mana, rumah tak dak grill....Petang tu jugak aku call memba aku tukang besi mai ukuq buat grill...........Kira2 harga, terus order!

Moral of the story: Sebelum masuk rumah baru, pasang grill awal2.............Bukan mcm aku dah duduk berkurun tunggu penyangak pecah masuk baru nak buat grill.........

p/s: Alasan aku tak bubuh grill dulu sebab rumah nampak hodoh bila ada grill...nampak mcm penjara pun ada.......








Terima kasih pada Silmi, Apit Pesona, Scharewl, EddyMohd dan lain-lain kerana bertanya khabar......


Tuesday, 29-Jul-2008 17:29 Email | Share | | Bookmark
Pameran Perkahwinan Melayu 2008

Where: Loq Staq, Kedah
When: 25 & 26 July 2008
Participants: Chromeart I AsmadyAhmad I Duanzbandung I ScherawlConcept I dan ada lagi (lupa...........sorry)





Editing - saja praktis apa yg Yol bagitau secara "online". Still tak puas hati. Yol - hang kena bagi lagi....2 lessons tak cukup Bro.....Hahahaha......


Friday, 18-Jul-2008 16:39 Email | Share | | Bookmark
Champs in the making...

My first attempt to sports photography. It wasn't as easy as I thought. Equipted with "chap ayam" brand lense (of course without Image Stablizer feature), it added more challanges to capture the subject (at least I've a good reason why those pics not good...hahaha). Anyway....enjoy the outcome from SIGMA 70-200 f2.8.........







Sunday, 13-Jul-2008 17:38 Email | Share | | Bookmark
Wet.....Wet.....Wet......

Get wet at The Carnival.....





You need to pay almost 60 bucks to get wet.......


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net